Strategisk samarbejde med Akademisk forlag

Nyt strategisk partnerskab skal styrke kvaliteten i byggebranchen gennem bedre adgang til byggeriets SBi-anvisninger, som beskriver god byggepraksis ud fra forsknings- og erfaringsbaseret viden. SBi-anvisninger har eksisteret i 75 år og vil nu i samarbejde med Akademisk Forlag styrke distributionen af god byggepraksis til byggeriets virksomheder, uddannelser, myndigheder og gør-det-selv-entusiaster.

SBi-anvisninger bliver udviklet af BUILD, institut for byggeri, by og miljø på Aalborg Universitet og bygger derfor på et neutralt grundlag af forsknings- og erfaringsbaseret viden. I fremtiden vil BUILD fortsat stå for online distribution på www.anvisninger.dk, mens Akademisk Forlag vil overtage alt den fysiske distribution af bøger.

”Anvisningerne er en grundsten i den danske byggebranche. En helt ny undersøgelse fra Teknologisk Institut, DTU og AAU viser, at SBi-anvisninger er den mest kendte og anvendte kilde for byggeteknisk viden på niveau med Bygningsreglementet. Omvendt viser vores egne data, at anvisningerne bør komme endnu længere ud i branchen, hvis vi virkelig ønsker at højne kvaliteten i byggeriet. Derfor begynder vi på strategiske samarbejder med partnere, som kan hjælpe anvisningerne med netop det. Her er Akademisk Forlag, som en del af Lindhardt og Ringhof og Egmont en enormt stærk samarbejdspartner” fortæller Kristoffer Soelberg, leder af Innovation og Impact på BUILD – Institut for Byggeri, By og Miljø.

Akademisk Forlag har siden 1962 udgivet fag- og lærebøger til professionelle og undervisere og studerende. Akademisk Forlag er en del af Lindhardt og Ringhof Uddannelse, der også huser Alinea, Praxis, Moxis, som er frontløbere på inden for distribution af undervisningsmaterialer og som online læringsplatforme.

”Vi glæder os til at byde BUILD og SBi-anvisningerne velkommen til Akademisk Forlag.”, siger Vibeke Nørgaard, forlagschef på Akademisk Forlag. ”Det vil udvide forlagets portefølje inden for det byggetekniske, hvor vi I første omgang skal forbedre hele produktionen og distributionen af de fysiske SBi-anvisninger. Vi forventer derved at kunne tilbyde både kunder og forhandlere en bedre service og at få bredt SBi-anvisninger endnu længere i samarbejde med BUILD. Derudover kommer SBi-anvisninger ind i et af Danmarks største og førende læringshuse, som også giver helt nye muligheder”

Samarbejdet er trådt i kraft i begyndelsen af 2024 og handler i første omgang om produktion og distribution de fysiske bøger som nu kan købes via Akademisk forlag på https://www.akademisk.dk/sbi-anvisning-0.  BUILD vil fortsat stå for online distribution på www.anvisninger.dk.


Yderligere information


KRISTOFFER SOELBERG
Leder af Innovation og Impact på BUILD – Institut for Byggeri, By og Miljø
[email protected]

VIBEKE NØRGAARD
Forlagschef på Akademisk Forlag
[email protected]